Akcije

Zelena čistka 2019.

 

I ove godine smo se odlučili s veseljem pridružiti akciji Zelena čistka 2019. koja se organizira već osmu godinu za redom. Pošto je 12. travnja (kada je službeno trebala biti velika akcija u svim vrtićima, školama i fakultetima) bilo jako loše i nepovoljno vrijeme za bilo kakvu zelenu akciju u prirodi, naši Krteki su se 17. travnja u jutarnjim satima uputili u šumu u blizini vrtića kako bi ju očistili od svakojakog smeća. Premda oni vrlo često u svojim šetnjama po šumi uočavaju i odmah pokupe smeće ovaj puta su to htjeli odraditi malo detaljnije.

Ovom prilikom pronađeno je svakakvog smeća koje su stavljali u velike crne vreće a na povratku u vrtić sve se odlagalo u označene spremnike, s pri tome se vodilo računa da se pravilno sortira svaka bačena stvar. Ovo je bila prilika da se ponovi sve što su naučili o sortiranju smeća.

Cilj ovakvih akcija je podizanje svijesti građana Hrvatske, mjesta u kojem živimo, svih ljudi a pogotovo mladih. Svake godine broj uključenih je sve veći i rezultati su sve bolji. Važnost ovog projekta potvrdilo je i Povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša i prirode koje je donijelo odluku o dodjeli nagrada i priznanja za dostignuća na području zaštite okoliša za 2019. godinu.

Ovim putem molimo sve naše sumještane ali i goste koji posjećuju naše lijepe Toplice, da smećem ne zagađuju i narušavaju ljepotu našeg mjesta. Slijedite naš primjer i budite ekološki osviješteni kao što smo i mi!

Zelena čistka za čišći svijet!

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković