Dani DV Maslačak 2019.

Dan za baštinu i okoliš

4. travnja 2019.

Za ovaj dan planirane su mnoge aktivnosti, ali kada se i nešto planira uvijek se može nešto dogoditi neplanirano, slučajno, spontano. Tako su djevojčice iz Krteka slučajno došle u naše Pužeke i tu ostale na druženju. Ne znamo da li su više bile ushićene one ili naši pužeki jer su u stopu pratili njihovo kretanje. Kada su istražile naš prostor smirile su se i uslijedilo je pravo druženje malih i velikih, prisjećanje na njihove dane boravka u najmanjim skupinama.

Žabice i Bubamare odlučile su ovaj dan odvojiti za ciljano zajedničko druženje. Naime, Bubamci su sa svojim odgojiteljicama došli u posjet Žabicama, ali ne praznih ruku. S njima su došle i ginjol lutke Maša i medo. Pošto su oni još mali i nisu mogli prisustvovat kazališnoj predstavi u dvorani, ove lutke su se došle družiti i upoznati s njima. Dok su se oni upoznavali s lutkama bubamare su istraživale njihov prostor i poticaje koji su im bili jako zanimljivi.

Za to vrijeme u dvorani su djeca iz skupina Krijesnice i Pčelice uživala u tradicijskim narodnim igrama koje su im pokazale njihove odgojiteljice. Prva je bila Potezanje užet gdje su ekipe međusobno bodrile svoje prijatelje a sve je bilo praćeno pljeskom i glasnim navijanjem. Uz pratnju vesele, tradicijske, narodne glazbe odigrana je druga igra Ples s metlom.

U popodnevnim satima naše Krijesnice su imale prikaz stvaralaštva kroz kratko predstavljanje tradicijskih pjesama s plesom – pjesmice Došla je vrana i Ja posijah repu.

A onda je uslijedio posao za koji smo imale jako velike planove – uređenje dvorišta (jasličkog i vrtićkog dijela), po punktovima. Na jasličkom dijelu se uređivao veliki kolut koji će biti preuređen u traktor, bojale su se gume i sadilo cvijeće i isprobavalo maknuti jedan kamen koji je od nikud “iskočio” iz zemlje.

Kod sporednog ulaza u vrtić uređivalo se i sadilo cvijeće kako bi kružni dio izgledao što veseliji i šareniji.

Na vrtićkom dijelu dvorišta uređivali su se cvijetnjaci, sadile nove sadnice starih sorti cvijeća, plijevila visoka gredica, izrađivali novi poticaji za igre na otvorenom, te sastavljale nove visoke gredice za povrće i začinsko bilje.

Gornji cvijetnjak uređivali su mame i djeca iz Krteka, sadeći, prekapajući, penjući se te vješajući košarice s cvijećem na visećem dijelu cvijetnjaka, jer gdje ne mogu mali mogu njihove mame.

Zahvaljujemo se svim roditeljima i velikim pomagačima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme da sa svojim odgojiteljima iz skupina cijelog vrtića uređuju okoliš vrtića, izrađuju sprave koje će djeci poboljšati kvalitetu boravka na zraku!

Hvala!

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković