Dani DV Maslačak 2019.

Dan za zdravlje i sport

5. travnja 2019.

Briga za zdravlje svakog djeteta u vrtiću naš je osnovni zadatak. Tako je naš cilj osigurati pravilnu ravnotežu aktivnosti i odmora, boravak na zraku, te pravilnu i raznoliku prehranu. Uz sve to danas smo malo unijeli posebne zadatke koji su se provodili s djecom po skupinama na području prehrane.

Mali Pužeki imali su mogućnost gledanja kako se guli, reže, servira i blenda voće, a njihov zadatak je bio isprobavanje nekih novih okusa – banane, naranče, mandarine, limun, jabuke, kruške, kivi, limun i mrkvica. Voće su dobili u malim zdjelicama, gledali, isprobavali ručicama, neki su i gnječili, jeli uz pokoji kiseli izraz lica, a neki su ipak pričekali i onu blendanu voćnu kašicu.

I u susjednim Žabicama imali su voće na stolu samo što su oni ponuđeno imenovali, opisivali boju i okus, a na kraju sve lijepo pojeli.

Nakon voćne užine vrijeme je za zdravo kretanje na koje su se uputile sve tri skupine jaslica (Pužeki – manji dio djece, Žabice i Bubamare). Kretanje do same dvorane, silaženje po stubama pridržavajući se za rukohvat i bogata ponuda sprava za vježbanje, djeci je bila još zabavnija uz vesele dječje pjesmice. Svatko je pronašao ono što mu je bilo najzanimljivije i pri tome su svi uživali. Na povratku u svoju sobu na ručak, Bubamare su se okrijepile osvježavajućom limunadom.

Već dobro izvježbani u cijeđenju limuna za limunadu Leptirići su se potrudili iznenaditi svu djecu koja će prolaziti hodnikom i na stoliću pripremili puno šalica, limunadu, voćni čaj, limun i med. Da je limun jako zdrav i da je pun vitamina C zna i mali leptirić koji je uporno oblizavao i ustima cijedio limunov sok, ne mareći za gotovu limunadu.

Pošto je vani bilo ružno i kišovito vrijeme zajedničko vježbanje Krijesnica i Pčelica održano je u dvorani vrtića. Uobičajeno razgibavanje i kratke vježbice dopunjene su igrama Pronađi boju i Dan i noć.

I oni su svatko u svojoj sobi dnevnog boravka radili zdravu voćnu užinu uz samostalno rezanje, cijeđenje i blendanje te se na kraju svi zasladili prirodnim voćnim smoothiem te pitom od jabuka i kiflicama kojima ih je počastila mama Ivana.

Ježići također imaju mamu koja ih često posjeti a ovaj puta je mama Ivana pripremala zdrave i ukusne namaze od patlidžana, mrkvice i tune, zanimljive smoothie, zobene kolačiće i raženi kruh. Djeca su sa zanimanjem pratila sve etape rada a najaktivniji su bili kada se trebalo degustirati sve što je bilo na stolu. Kako je sve lijepo mirisalo privuklo je i kolegice iz susjedne sobe ali i ravnateljicu.

Niti dosadna kiša koja je padala nije omela Krteke da pod kišobranima odu u Osnovnu školu Krapinske Toplice na dogovoreni sat tjelesne i zdravstvene kulture koji je dogovoren s njihovom budućom učiteljicom Vlatkom i djecom iz sadašnjeg 4. razreda. Djeca su imala priliku upoznati samu dvoranu, učiteljica im je objasnila kako izgleda jedan sat tjelesnog, a oni su se zbilja trudili slijediti i odraditi sve zadatke koji su im bili zadani.

Na povratku u vrtić i njih je dočekala sviježa limunada s medom koju su djeca s oduševljenje popila, jer trebalo je povratiti izgubljenu tekućinu i snagu nakon intenzivnog kretanja.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2020. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković