Dani DV Maslačak

Dan za baštinu i okoliš

23. travnja 2018.

Djeca polaznici skupine Krteki i kraćeg programa predškole posjetili su našu Općinsku knjižnicu Krapinske Toplice kako bi sudjelovali na matineji Noći knjige. Bio je to susret djece s profesionalnom pripovjedačicom bajki i priča Jasnom Held koja je proglašena jednom od deset najboljih pripovjedačica na svijetu.

Vrativši se u vrtić odmah su se uključili u događanja na vrtićkom dvorištu. Počele su pripreme za njegovo uređenje. Veliki bager tate Vjeke dovezao je zemlju za sadnju cvijeća i formiranje cvijetnjaka i gredica. Radost, ali i ushićenje velikim strojem bila je na vrhuncu kada je zemlja počela padati.

Uz pomoć tate Drageca okopan je mali cvijetnjak te su Leptirići mogli posaditi cvijeće koje su donijeli sa svojim roditeljima.

U isto vrijeme Ježići i Krteki pripremali su svoje sadnice za presađivanje u vrtne gredice, a vrijedni majstori pletenja izradili su male ogradice za svoj cvijetnjak.

Na kraju vrtićkog dana – dobar roštilj i majstorsko okretanje, ovaj put samo zdravog povrća i naravno da je ovo bila samo vrtićka simbolička igra.

Poslijepodne je bilo rezervirano za druženje s roditeljima u akciji Zelena čistka i eko uređenje vanjskog prostora vrtića. Za svo donirano cvijeće koje su ujutro donijela djeca s roditeljima trebalo je pronaći mjesto kako bi okoliš izgledao što ljepše. Vrtna gredica očišćena je od starih sadnica i korova, prekopana te spremna za novu sadnju.

Zahvaljujemo se Franovom i Karlovom tati, Stelinoj, Marijinoj, Petrovoj (u visokom stupnju trudnoće), Nikinoj i Lukinoj te Sofijinoj mami što su se odazvali na naš poziv za sudjelovanje u ovoj akciji.

Možda njihov primjer slijedeće godine slijede i drugi roditelji našeg velikog vrtića, što bi nas posebno radovalo.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković