Dječji tjedan 2018.

ponedjeljak, 1. listopada

Ja, moja prava i dužnosti

Pod motom “Ljubav djeci prije svega” i ovaj Dječji tjedan 2018. željeli smo obilježiti sa puno pažnje i ljubavi, organizirajući posebne igre, prigode i stvaralačke aktivnosti, da svaki dan bude poseban.

JA – tko sam ja? Kroz igre za razvoj pozitivne slike o sebi djeca su nam pokazala kako se oni doživljavaju, kako kroz crtanje vide sebe i svoje prijatelje. Crtanje obrisa tijela u prirodnoj veličini, te bojanje i ukrašavanje temperama i drvenim bojicama različito se može doživjeti po dobnim skupinama djece (Bubamare i Pčelice).

Crtanje u paru – kako vidim svojeg prijatelja rezultira predivnim crtežima kojima se ponose i autori crteža kao i portretirana djeca (Pčelice, Ježići i Krteki).

A što su zapravo dječja prava? Pravo je usko vezano uz pojmove želja i potreba. Postoje osnovne stvari koje su nam potrebne kako bi zdravo, sigurno i lijepo živjeli. Dječji vrtić je mjesto u kojem se poštuju dječja prava te se djeci omogućuje razvijati vještine i sposobnosti koje će im omogućiti da postanu korisni članovi demokratske zajednice koji će se jednog dana, kada odrastu, zalagati za ljudska prava i pravednost u društvu.

Kroz prehranu djeca se mogu vrlo brzo povezivati, učiti o prehrambenim navikama svojih prijatelja ali i učiti rukovanju nožićem za rezanje te oblikovanju hrane. Voće je ovaj puta zbližavalo djecu u Pčelicama i Leptirićima.

Uz brojna prava koja dijete ima jedno je svakako i ona na igru i zabavu, druženje s prijateljima, kao i proslava najvažnijeg dana – svojeg rođendana. A da se taj dan može proslaviti i bez klasične torte pokazali su Ježići. Vodeći brigu o svom zdravlju i zdravoj prehrani, sami su napravili voćne ražnjiće i voćnu tortu. Hvalevrijedna je osviještenost roditelja koji su podržali ovakav oblik proslave.

Utvrđivanje pravila važnih za život u skupini– dužnosti, jako nam je važno kako bi život tekao jednim normalnim ritmom. Svako dijete ima dužnost štititi svoj život ali i poštivati prava druge djece, svoji prijatelja. Kako pripremiti stol za ručak, zajedničko sjedenje i ugodna atmosfera za vrijeme jela, pospremanje svojih zdjelica nakon jela, pranje ruku i pravo na zajednički (jaslice) zasluženi odmor, samo su neka od pravila koja se usvojila djeca iz Leptirića, Bubamara i Pužeka.

Ježići su nam poručili koja su njihova prava…

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković