Dječji tjedan 2018.

srijeda, 3. listopada

Igramo se i veselimo

Prva asocijacija na spomen vrtića je da je to mjesto za igru i razonodu. Naravno da je to istina. Igra prevladava i ima je u svim područjima rada.

Jutro je najkorisnije započeti tjelovježbom – razgibavanje, trčanje, skakutanje, vježbe na strunjači – a sve se to događa uz bude oči odgojiteljica (Krijesnice). Oni malo manji koji ne mogu samo tako do naše dvorane vrijeme za tjelovježbu imaju u svojim sobama dnevnog boravka i to cijeli dan (Pužeki).

Igra je sredstvo putem kojeg djeca najlakše uče o sebi, drugima i svijetu koji ih okružuje. Kroz igru djeca eksperimentiraju s prvim životnim ulogama i uvježbavaju različite vještine koristeći maštu i kreativnost. Obiteljski i kutić kuhanja djeci su zanimljivi u svakoj skupini jer su bliski po sadržajima i potiče ih na zajedničke igre (Leptirići, Krijesnice, Bubamare).

Djeci u jaslicama dostupna su različita didaktička sredstva kao i izrađeni poticaji koji ih potiču na istraživanje i spoznajni razvoj. Mnogi od njih prvi se puta susreću s pojedinim materijalima pa su scene koji puta zbilja interesantne (Pužeki).

Zabavne igre u vrtićkim skupinama obiluju različitim sadržajima i društvenim igrama. Početni interes za slova uz zanimljive poticaje, građenje različitim kockama i materijalima za građenje, društvene igre slaganja, samo su neke koje djeca vole i s kojima se svakodnevno igraju (Krijesnice, Bubamare).

I igre na zraku mogu biti zabavne ako ih se zabavnima napravi. Ta “stara” igra školice nikad neće biti bačena u zaborav (Pčelice).

A najveseliji trenutak dana bilo je gostovanje kazališta Šareni svijet. Sva djeca nestrpljivo su čekala da predstava započne, pažljivo su slušali, gledali te aktivno sudjelovali pljeskanjem i plesanjem. Zanimljivo je bilo vidjeti prvi susret nove djece s ovakvim oblikom zabave u vrtiću – zbunjenost, oduševljenje, povučenost i veselje nakon početnog straha.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković