Dječji tjedan 2018.

četvrtak, 4. listopada

Reci, slušam te

Naše male Pčelice u skladu s temom dana pričale su priču Juha od bundeve kroz slikopriču. Tako su se i djeca sama okušala u pričanju priče listajući slikovnice i pri tome pokazujući prijateljima slike iz priče, nakon čega je uslijedio razgovor i prepričavanje. Ovo je bila lijepa prigoda da se još više povežu, nauče nešto novo jedni o drugima, što tko voli jesti, a što ne.

Dan u Krtekima protekao je kao i inače – u uvažavanju interesa svakog djeteta. Neki su se igrali individualno, a neki u manjim skupinama.

Djeca koja su imala potrebe za mirnim aktivnostima povukla su se u centar za pričanje priče. Za zajedničko pričanje današnji izbor pao je na slikovnicu Bambi.

Lijepo vrijeme izmamilo ih je na vanjsko dvorište, a sve se lijepo poklopilo s radovima na visokoj gredici na kojoj je bilo neophodno čupanje korova i priprema zemlje za sijanje i sađenje lukovica. Znaju oni koliko je važna briga za zemlju i okoliš pa su njihove male rukice posijale matovilac u pripremljene gredice. Odmah su se dogovorili da se neki drugi dan počistiti i cvijetnjak te odnese sav korov u komposter koji su nedavno oformili.

I u Leptirićima se djeca povuku i istražuju, onako sami, u miru, polako.

U skupinama uvijek ima one male, nježne dječice kojima je potrebna topla ruka ili zagrljaj i siguran osjećaj u mekanom krilu i tada su tu njihove odgojiteljice, samo za njih (Pužeki, Leptirići).

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković