Dječji tjedan 2018.

petak, 5. listopada

Lijepo je živjeti u zajednici

Povezujući temu Održivi razvoj – zaštita i očuvanje okoliša iz područja pojačanog rada u skupini s dogovorenim posjetima Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju i bazenima Aquae Vivae, djeca iz skupina Krteki i predškolci iz Ježića sa svojom pratnjom posjetili su i razgledali vodne resurse kojima obiluje naša Bolnica.

Kod bolničkog vodoskoka našli su se s načelnikom te započeli razgledavanje dok im je objašnjavao koliko je važna upravo ova voda za rast i razvoj našeg turističkog mjesta koje njeguje zdravstveni turizam zahvaljujući bolnicama koje imamo. Marijina i Jakobova kupelj izgrađene su davnih 1862. i 1863. te se i danas koriste za kupanje pacijenata s provođenjem medicinske gimnastike u vodi. Naši radoznalci prvo su ih pogledali kroz prozor, a onda su ušli u prostor gdje su mogli osjetiti toplinu zraka i same vode.

Kada su od voditeljice odsjeka marketinga Bolnice čuli da je ova izvorska termalna voda zdrava i da ju se može piti nastao je red za ispijanje čaša zdravlja kojem su se pridružile i odgojiteljice i zdravstveni voditelj vrtića.

Nakon izvora u Bolnici, pratili su tok podzemne vode koji ih je odveo do bazena u kompleksu Aquae Vivae gdje ih je dočekala Martina Crljen te ih provela prvo podzemnim razgledavanjem postrojenja za protok vode, a onda i samih bazena s atrakcijama za male i velike koji su djecu ostavili bez daha. Slijedeći potok Topličicu prema centru mjesta opet su zaredala pitanja djece u kojem smjeru ona ide.

Zahvaljujemo Bolnici i Bazenima Aquae Vivae što su nam omogućili obilazak, razgledavanje i upoznavanje s vodenim resursima našeg mjesta.

Nakon povratka u vrtić, odmora i okrijepe, kada su se malo posložili dojmovi i informacije, uslijedila su pitanja, dječji zaključci i crteži kojima su djeca izrazila svoje impresije:

  • Gledali smo gdje prolazi voda i gdje se čisti. (E. J.)

Od kuda dolazi ta voda?

  • Ispod zemlje. (P. K.)
  • Ona je jako topla i zato je drukčija. (E. J.)
  • Raščiste vodu u cijevima i vrate ju natrag. (V. F.)

Kako voda iz pročišćivača ide od dolje prema gore?

  • Ja mislim da ima nešto kao zrak da gura gore natrag u bazen. (D. V.)

A da i oni malo manji razmišljaju o svojem mjestu pokazali su nam u Pčelicama gdje su izašli u bližu okolicu vrtića, imali malu eko-patrolu te pronašli puno smeća. A kada su se vratili u svoju sobu odlučili su pokazati kakvo bi mjesto oni željeli imati u kojem ne bi bilo mjesta smeću.

Ovako lijep dan izmamio je i naše Krijesnice na jednu šetnju do bolničke fontane. Osim što su uvježbavali hodanje u paru i pravila u prometu razgledavali su naše lijepe Toplice.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković