Dječji tjedan 2018.

Završno obilježavanje

Dječjeg tjedna u organizaciji DND Krapinske Toplice

Opet nas je sunce pomazilo i pomoglo nam da se završno obilježavanje Dječjeg tjedna završi u toplom ozračju.

I ove godine odazvali smo se pozivu Društva naša djeca Krapinske Toplice te organizacijom starih tradicijskih igara za djecu pridonijeli ovoj manifestaciji koja se u subotu 6. listopada odvijala na igralištu Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Spojivši tradicijske igre, jesenske plodove i računajući na dječju radoznalost i želju za istraživanje, dobili smo zanimljive scene praćene smijehom i veselim bodrenjem, prijatelja, roditelja i odgojitelja. Skapanje krumpira, malo na drugačiji način – iz piljevine, pa prijevoz tačkama i skladištenje u krug i to tko će brže, bilo je zanimljivo i vrtićancima, ali i školarcima. Dok su manja djeca istraživala materijale, veliki su se odlično zabavljali.

Belatva kuruze pokazala je tko je tu vještiji u trganju i skidanju komušine s kuruze. Nekima je to bio daljnji poticaj da prstićima skidaju zrnje, ali i da pokupe svako zrno s igrališta poput malih kokica kako ne bi bilo padova u igrama s loptom kada manifestacija završi.

Krumpir je skopan, belatva obavljena, buća ulovljena pa se moglo uživati u trčanju s balonima po svježe otpalom jesenskom lišću.

Oni koji ne vole dinamiku i imaju potrebu za izražavanje bojama imali su priliku vodenim bojama oslikavati male stolice (autohtone igračke Hrvatskog zagorja čiji je predstavnik bio prisutan na manifestaciji), ali i slikati prirodu upotrebljavajući boje jeseni.

I kakva bi to manifestacija bila bez pjesme i plesa. Za taj dio pobrinula su se djeca iz folklorne sekcije KUD-a Zlatko Baloković iz Krapinskih Toplica sa svojom voditeljicom, a s ponosom želimo istaknuti kako su neki članovi sekcije naši vrtićanci.

Dječji tjedan je završio, ali naša srca i dalje dajemo za njih – naše najmanje.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković