Događanja

Obilježavanje

Dana planeta Zemlje

Kažu da Zemlja nije naša, našeg domstva,
već pripada i – generacijama svima.
Posudili je od budućeg nam potomstva
i zdravu, čistu dužni je predati njima!
(MP Filozofija čovjeka)

Znamo da planetarnih sustava ima bezbroj, ali naša Zemlja nije bilo kakav planet. Ona je naš dom, naša kućica, a mi o svojoj kućici moramo brinuti nabolje što znamo. O tome moramo učiti od malih nogu, već u roditeljskom domu, a mi u vrtiću pomoći ćemo roditeljima.

Djeca su ponekad najbolji učitelji i sigurno od njih možemo puno toga naučiti. Samo ih trebamo slijediti. I biti će nam jako zanimljivo.

Ježići su nam pokazali kako se brinuti o okolišu. Trčećim korakom do obližnje šume u kojoj provode mnogo vremena istražujući i igrajući se, oni su ovaj puta hitali s ciljem čišćenja šume od smeća koje tamo ostavljaju neki zločesti ljudi.

Sjećate se onih mali sadnica borića koje su stavljali u čašice od jogurta još u prosincu? Cijelo ovo vrijeme djeca su se o njima brinula i njegovala ih u sobi svoje skupine. Evo, došlo je vrijeme da ih se odnese u šumu, onu koju su prije očistili od smeća, i tamo zasade.

Da bi se znali služiti i cijeniti zemlju, trebamo ju upoznati. Naravno da su za to najkorisnije istraživalačke igre zemljom, vodom i pijeskom, u akcijama istraživanja volumena, propusnosti, mase. I sve to na dvorištu vrtića u vanjskoj kuhinji.

Ilustrirane slikovnice uvijek su izazov za istraživanje, pogotovo kad se proučavaju gore i planine/vulkani. Iz toga proizađu zanimljive igre, kao što su Ježići počeli konstruiranje vulkana od pvc čaša.

I na kraju… ono što nam djeca žele poručiti izrazila su kroz likovno izražavanje. Oni žele mnogo cvijeća, tulipana, jer puno cvijeća znači manje smeća.

Ovaj planet ostaje djeci da u njemu uživaju, rastu i čistog ga ostavljaju svojoj djeci. Tome ih trebamo naučiti. I biti im primjer svojim ponašanjem.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković