Događanja

Ježići i Krteki obilježili

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan (poznat pod skraćenim nazivom HOD) obilježava dan utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora koji se održao 10.rujna 1991.g. i od tada se redovito obilježava prigodnim programima u kojima se promiču zdravi stilovi života.

Ciljevi HOO-a su skrb o širenju olimpijskih načela, etičkih i moralnih normi u športu, poticanje, promicanje i skrb o cjelokupnom hrvatskom športu te njegovo predstavljanje pred MOO-om i odgovarajućim međunarodnim športskim organizacijama i udruženjima, usklađivanje, poticanje i skrb o aktivnostima nacionalnih športskih saveza, skrb o razvoju i promicanju športa na državnoj razini te poticanje organizacije i usklađivanje športa na razini županija, gradova i općina, kao i poticanje i skrb o svekolikom hrvatskom športu.

Tako su se obilježavanju ovog dana pridružile vrtićke skupine Ježići i Krteki. U bijelim majicama koje su simbol Hrvatskog olimpijskog dana, Ježići su prošetali našim mjestom, kratko se zadržali u bolničkom parku gdje su odvježbali zajedno sa svojim odgojiteljicama vježbe za cijelo tijelo.

Zatim su na zidiću oko vodoskoka proveli vježbe disanja pa se uputili u šetnju hodajući uzbrdo i nizbrdo uz pravilno disanje i uspravno držanje tijela.

Krteki sa svojim odgojiteljicama planirali su šetnju do naše Aleje i pri tome su željeli iskoristiti lijepo sunčano vrijeme za sakupljanje kestena za svoj centar šume u sobi dnevnog boravka.

Na povratku su navratili do obližnjeg školskog igrališta na kojem će se tijekom godine intenzivnije pripremati za Olimpijadu Dječjih vrtića KZŽ koja će se održati u mjesecu svibnju 2019. godine. Uz šetnju djeca su dobila uvid na put kojim će se kretati na putu do škole i natrag do kuće, kao i na igralište na kojem će odrađivati svoje satove tjelesne kulture kada za godinu dana postanu školarci.

Ovaj puta djeca su vježbala sama a nakon napornih vježbi okrijepila su se voćem i vodom koje su ponijeli sa sobom u šetnju.

Nakon povratka u vrtić, kratkog odmora i finog ručka, Ježići su svoje dojmove izrazili kroz crteže i izjave…

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković