Događanja

Nacionalna

strategija poticanja čitanja

Na sjednici Vlade RH održanoj 2. studenoga 2017. usvojena je Nacionalna strategija poticanja čitanja za razdoblje od 2017. do 2022. godine.

I naš vrtić podržava ovu strategiju i još intenzivnije nego do sada želimo pridonijeti razvoju kulture čitanje. Svakodnevnim čitanjem želimo potaknuti razvoj predčitačkih vještina i sklonost čitanju već od najranije dobi, znajući da ono pozitivno utječe na emocionalni razvoj, jezične i spoznajne sposobnosti ( potiče maštu i pamćenje, poboljšava pažnju, produbljuje znanje, razvija moralnu osjetljivost, jača samopouzdanje, pomaže u emocionalnom povezivanju djece i odraslih).

Tijekom cijele pedagoške godine slikovnica/knjiga je sastavni dio plana svake naše skupine. Odazivat ćemo se pozivima na susrete sa dječjim piscima u našu mjesnu knjižnicu, obilježavati Mjesec knjige i Noć knjige.

Nekima je to prilika da se s knjigom upoznaju tek prvi put, a oni malo dužeg “staža” u vrtiću toliko su vješti da mogu osim sebi čitati i svojim prijateljima, ali i okušati se u izradi svoje slikovnice.

Mnoge naše skupine u svoj ovogodišnji plan rada uvrstile su suradnju s roditeljima kroz čitanje u skupini, dok će neki izrađivati zajedničku slikovnicu.

Sve su to hvalevrijedni planovi i zato pozivamo vas – naše mame, tate, bake, djedove i sve koji imate djecu u našem vrtiću, odaberite svoju slikovnicu koja vam je u djetinjstvu bila omiljena ili slikovnicu koju voli vaše dijete i dođite u vrtić, dogovorite sa svojim odgojiteljicama čitanje u njihovom kutiću. Vjerujemo da će vam biti ugodno a djeca će zasigurno uživati. Pogledajte ove fotografije i vjerujemo da ćete nakon gledanja čvrsto odlučiti da i vi želite biti dio naše vrtićke priče o čitanju djeci.

Možda nema dana našeg djetinjstva koje smo tako ispunjeno živjeli od onih koje smo proveli s omiljenom knjigom.

Marcel Proust

 

Preuzmi: Čitanje djetetu od najranije dobi / pdf
Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković