Događanja

Što se to događa

na Pregradskim berbarijama?

Mnogi naši predškolci pomislili su – konačno je došao red da i mi idemo na te berbarije! To je već tradicionalno veselje kada se u rujnu dobije poziv za sudjelovanje u ovoj manifestaciji. Ali za to se treba i malo pripremiti, upoznati s cijelim protokolom i igrama koje će se tamo igrati. Improvizirano je okruženje, donijeti rekviziti, slušala su se pravila i propozicije svake igre, a čak se uvježbavalo i plesanje uz pjesmu Zagorski cug.

Opremljeni, punih trbuha, s osmjehom na usnama i uzbuđeni zbog zajedničke vožnje autobusom veseli predškolci iz Krteka i Ježića otputovali su u Pregradu u svoju novu avanturu. Put nije trajao dugo, ali je oduševljenje bilo veeeliko što se vidjelo na njihovim malim licima. Stigavši u Pregradu, s prepoznatljivim transparentom iz kojeg su vrtića, ekipa je spremno ušetala u dvoranu Osnovne škole Janka Leskovara, gdje se već okupilo 14 vrtića iz KZŽ i jedan iz Zagreba. I berbarije su mogle početi.

Sudjelovali su u igrama sa pravim domaćim nazivima Belatva kuruze, Ježek v snuboki i Skapanje krumpira i postigli dobre rezultate. Pune tribine navijale su za svoje male natjecatelje, a među njima bilo je i roditelja koji su se pridružili te bodrili naše vrtićance. Osim natjecanja, zabave je bilo i uz pjesmice poznatog Ivice Kolmara iz Šarenog svijeta kojeg poznaju sva vrtićka djeca.

Posebno zanimljiva je igra Berba grožđa sa tajanstvenim grozdom u kojoj je trebalo pokazati spretnost baratanja škaricama za rezanje grožđa ali i imati malo sreće te pronaći tajanstveni grozd.

I nakon svih uzbuđenja sve ekipe dobile su priznanja i poklone koje su odnijeli svojim prijateljima u vrtić. A Zagorski cug veselo je krivudao po dvorani dok su veliki pjevušili ili fućkali ovu poznatu zagorsku pjesmu.

Još jedne berbarije su završile. Ostaju nam lijepa sjećanja, fotografije za uspomenu jer poklon jabuke se budu pojele u vrtiću. Čak je i naš jedan tata osjetio potrebu poslikati se s transparentom vrtića, neka se i njegova slika nađe u našem vrtićkom albumu.

Hvala Dječjem vrtiću Naša radost iz Pregrade na gostoprimstvu i dobroj organizaciji Pregradskih dječjih berbarija. Dolazimo i slijedeće godine, samo u drugom sastavu, ali s istom željom za druženje s vršnjacima.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković