Događanja

Kako smo se proveli

na 7. malom dječjem sejmu

Pošto se mi jako volimo družiti, s veseljem smo se odazvali na poziv Društva naša djeca Veliko Trgovišće, koje nas je pozvalo na 7. mali dječji sejem koji se organizirao 11. svibnja 2019. na igralištu NK Zagorec, s početkom u 10 sati.

“Čim više – tim bolje – tim veselije” – jedan obećavajući slogan. Sunčano vrijeme bilo je odličan preduvjet da će natjecanje u starinskim sportskim igrama biti veselo i zabavno. Djeca iz Dječjih vrtića Rožica (Veliko Trgovišće), Kesten (Klanjec) i Maslačak (Krapinske Toplice) imala su tu čast da uživaju u neopterećenoj igri i natjecanju koje još do tada nisu doživjela.

Stare tradicijske igre koje su se igrali naši dedeki i bake oduševili su sve koji su bili prisutni, i one na terenu i one u gledalištu. Utrka skakanjem u vrećama, štafetna utrka, utrka s jajetom na žlici, potezanje štrika – djeca između sebe i djeca protiv roditelja, i utrka štafete odgojitelja bile su igre koje su izazivale mnogo smjeha, a nekima i tjerale suze na oči.

Nakon okrijepe djeca su se mogla upoznati sa starim zanatima koji su im bili prezentirani u samoj izradi, te pogledati životinje Udruge uzgajivača malih životinja iz Pregrade.

Moramo spomenutu da je igre pripremio i vodio tajnik Udruge „Sport line“ Željko Hohnjec. Za one koji to ne znaju Željko Hohnjec je bio član Dinama u onoj zlatnoj, predivnoj i nadasve uzbudljivoj generaciji koja je zabijala golove, te radila urnebes na stadionima gdje god su dolazili. Ah, to su bili dani kada je nogomet bio nogomet, u pravom smislu riječi, kada je cijeli stadion disao za dinamovce. Baš sam vesela što sam bila dio svega toga. Bravo Željko Hohnjec. (Oprostite, mala opaska autora teksta – ponijela me sjećanja na te dane i hvala mojem tati koji me vodio na sve Dinamove utakmice).

Napomena! Uskoro slijede još jedne igre!

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković