Događanja

Dječji tjedan 2019.

Svake se godine u prvom punom tjednu listopada obilježava Dječji tjedan, akcija i aktivnost posvećena djeci, sa ciljem poticanja javnosti na ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu. Ove smo godine Dječji tjedan obilježili od 7. do 13. listopada, raznim aktivnostima i igrama sa svrhom razvijanja osjećaja pripadnosti i zajedništva, pozitivnih osobina ličnosti, stavova, sustava vrijednosti i socijalnih vještina koje će dijete biti sposobno primjenjivati u svakodnevnom životu u demokratskom društvu.

Tijekom Dječjeg tjedna puno se pažnje posvetilo osjećajima, a djeca su na različite načine – razgovorom, tijelom i izrazima lica, likovnim izražavanjem, dramatizacijom te igrom pokušavala izraziti svoje i prepoznati osjećaje drugih, razvijala empatiju i pozitivnu sliku o sebi.

U svrhu upoznavanja svojih i tuđih prava, ali i dužnosti, djeca su igrala razne igre s pravilima, socijalne i suradničke igre, sudjelovala u raznim interesnim aktivnostima, a koje su od djece tražile kooperaciju, dijeljenje ideja, dogovaranje…

Osjećaj pripadnosti i zajedništva poticao se i druženjima i upoznavanjem mjesta pa su tako Leptirići i Krijesnice zajedno šetali okolicom vrtića, dok su Krteki posjetili Općinsku knjižnicu Krapinske Toplice gdje su interesno individualni čitali i listali slikovnice.

A za kraj, u subotu, 12. listopada, održano je završno obilježavanje Dječjeg tjedna u organizaciji Društva naša djeca Krapinske Toplice. Djeca starijih skupina (Krteki i Ježići) sudjelovala su u starim tradicijskim igrama koje je organizirala udruga “Sport line” u sklopu projekta “Čim više, tim bolje, tim veselije”. Tako su zajedno s djecom DV “Kesten” Klanjec, DV “Rožica” Veliko Trgovišće, DV “Jaglac” Kumrovec i djecom iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice sudjelovala u disciplinama štafeta, povlačenje užeta i skakanje u vrećama. Igrama su se pridružili i roditelji koji su, uz odgojitelje, i sami sudjelovali u igri povlačenja užeta. Nakon igara, za svu djecu sudionike pripremljen je mali domjenak u hotelu.

Dok se Dječji tjedan obilježava jednom godišnje, valja naglasiti kako kurikulum našeg vrtića, odnosno svakodnevni život djeteta u dječjem vrtiću, cjelokupno ozračje, svakodnevne životne i planske situacije, kontinuirano omogućavaju djetetu učenje i razvijanje socijalnih i građanskih kompetencija kroz vlastito iskustvo i djelovanje.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković