Događanja

Ruksak (pun) kulture

u našem vrtiću

Naš vrtić ove je godine po prvi puta odabran za sudjelovanje u programu Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi za 2019. godinu, kojeg zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Cilj programa je usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima, putem provedbe različitih kulturnih i umjetničkih aktivnosti, čiji su voditelji profesionalni umjetnici.

U ponedjeljak, 4. studenoga 2019. godine, je u okviru programa u našem vrtiću realizirana igraonica Igrom do znanja koju je pripremio Arheološki muzej Zadar. Voditeljica igraonice Jelena Vekić Bašić približila je djeci povijest te spomenike kulturne i arheološke baštine kroz aktivnu interakciju s didaktičkim igračkama od prirodnih materijala. Djeca su se tako kroz igru upoznala s nekim novim pojmovima poput amfore, arheologije, pletera, kneza Branimira, a ujedno razvijala svoje motoričke i kognitivne sposobnosti.

Najveću pažnju djece privuklo je proučavanje i rastvaranje makete crkve sv. Donata iz Zadra, u kojoj su arheolozi pronašli tajnu prostoriju. Djeca su očekivala da se u tajnoj prostoriji nalazi nešto posebno, ali bila je prazna. Voditeljica igraonice poklonila je djeci prigodne muzejske suvenire koji predstavljaju predmete koji bi se u tajnoj prostoriji trebali nalaziti.

Zahvaljujemo Arheološkom muzeju Zadar i voditeljici igraonice Jeleni Vekić Bašić na izuzetno zanimljivoj i poučnoj igraonici.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković