Događanja

Kako provodimo

zimu bez snijega…

Ova blaga zima dosad nas nije razveselila snijegom, ali to nas nije spriječilo u istraživanju drugih zimskih te sezonskih obilježja i pojava. Tako su naše Bubamare, vodeći se djetetovom potrebom i interesom za aktivnim istraživanjem okruženja, izrađivale lažni snijeg i svojim ručicama isprobavale njegovu teksturu te vježbale motoriku.

Leptirići su pak istraživali led – opipavali ga i isprobavali njegovu tvrdoću, hladnoću, topivost. A, budući da ove godine pojačano potiču kreativnost i izražavanje upotrebom prirodnih materijala, obojeni su led iskoristili i za slikanje uz glazbenu podlogu Vivaldijeve skladbe Zima.

I tijekom boravka vani djeca se koriste raznim prirodnim materijalima pomoću kojih osmišljaju nove, originalne načine igre i izražavanja.

U Krijesnicama su se željeli maksimalno zaštititi od različitih viroza jačanjem imuniteta, pa su u sklopu mini projekta “Limun jedan – zdravlja vrijedan” roditelji i djeca pozvani na suradnju u donošenju različitih zdravih namirnica: voća, čajeva i meda. Planirana je svakodnevna konzumacija čaja te izrada napitaka od voća (cijeđenje limuna, naranče i limete), kao i pripravak zdravih smoothieja. Roditelji su se velikodušno odazvali u prikupljanju potrebnih namirnica, a djeca su bogatila svoja dosadašnja znanja o bojama, okusima, mirisima, oblicima, teksturama voća te ih nadopunjavala i stvarala nova neposredna iskustva (načini pripravljanja, korištenja voća…).

Ježići su postali pravi mali pekari koji sami izrađuju i mijese tijesto. A budući da je veljača vrijeme maškara, djeca se svakodnevno maskiraju i uživljavaju u razne uloge i likove.

Krteki tijekom cijele godine istražuju obnovljive izvore energije, tako da su u ovom zimskom periodu proučavali strukturu pahuljica, led i strukturu zaleđene vode, kao i strujanje zraka u samoorganiziranim aktivnostima. Djeca svoje iskustvo prezentiraju kroz likovno izražavanje raznim tehnikama te autorske slikopriče o vjetru i oluji.

U iščekivanju snijega, djeca također prate dane u tjednu te promatraju i bilježe vremenske prilike.

I Krteki brinu za očuvanje zdravlja, jačanje imuniteta i obranu od bolesti kroz različite aktivnosti – svakodnevnu tjelovježbu, boravak na zraku te samostalno pripremanje prirodnih voćnih sokova.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2020. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković