Događanja

Maškare, kaj mogu maškare?

Karneval u našem vrtiću

Neobičnih li dana u našem vrtiću. Ovih su dana, umjesto veselih nasmiješenih lica djece, vrtićke hodnike i sobe ispunjavala čudnovata bića – vile, vještice, Spidermeni, Supermeni, pčelice, leptirići, klaunovi, princeze, vampiri i mnogi drugi. Tako je – maškare su stigle u naš kraj.

Najveselije dane u godini naša su djeca obilježila raznim događanjima u svojim skupinama. Tako su naši najmlađi, Pužeki, uživali u bojenju veselih klaunova finger bojama koje su većinom bojili prstićima, no istraživali su boje i drugim osjetilima. U skupini je tijekom cijelog vremena sušenja slika vladalo čuđenje i fascinacija šarenilom na staklu.

I naše malo veće Žabice su tog dana uživale u slikanju i bojenju temperama na velikom plakatu. Uposlili su svoje prstiće gužvajući šarene papiriće nakon čega su ih lijepili ljepilom na veliku krinku.

Bubamarci su svoje maske izrađivali pomoću komadića novinskog papira te pjenom za brijanje pomiješanom s malo ljepila i bojama. Kasnije su se tako maskirani prošetali okolicom vrtića.

Krijesnice su bile zaposlene rezanjem i lijepljenjem kolaž papira kojim su kasnije mozaik tehnikom ukrašavali krinke za lice, kao i bojenjem velike krinke temperom koju su kasnije ponosno izložili na hodnik. Naši su trogodišnjaci veselo i pod maskama prošetali mjestom uz pjesmu, puneći svoju košaricu. U parku ih je naša mama počastila i krafnama.

Leptirići su svoje likovno umijeće odlučili pokazati raznim tehnikama ukrašavanja svojih maski. Tako su se ovdje našli flomasteri, novinski papir… Kasnije su u šarolikom društvu prošetali mjestom pokazujući svoje vesele maske.

Pčelice su svoje afričke plemenske maske slikale temperama, nakon čega su u svojoj skupini organizirale veliki ples pod maskama uz igru glazbenih stolica u fašničkom izdanju. Kasnije su odlučili veselje prebaciti u bolnički park gdje su prolaznicima pjevali i plesali u velikom kolu.

Ježići su svojim veselim maskama uveseljavali prolaznike kroz centar mjesta pjesmom uz pratnju harmonike.

Krteki su s pripremama za maškare počeli već početkom veljače. Svaki dan tijekom igre provlačile su se teme vezane uz maškare – izrađivale su se maske, oslikavale kape, baloni, krinke, oblačilo se i presvlačilo u šarene kostime. Ples i pjesma veselih maškara svakodnevno su odzvanjali njihovom sobom, a najveselije je bilo na sam fašnik.  Djevojčice obučene u prekrasne haljine na jedan dan su se pretvorile u princeze, anđele, mladenke, a dječaci u razne superheroje. Tako veseli i raspoloženi prošetali su i samim centrom mjesta uz vesele zvukove fašničkih pjesama.

Djeca iz kraćeg programa predškole su imala svoj veliki bal pod maskama u našoj sportskoj dvorani. Vesela glazba pokretala ih je cijelo jutro, no vjerujemo da su tome doprinijele i slatke krafne koje su se toga dana jele u cijelom vrtiću. 

Maškare su dan mašte i slobode da budeš što god želiš, a mi mislimo kako su naši Maslačci vrlo maštoviti te će i u narednim godinama uveseljavati sve oko sebe svojim šarenim maskama.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2021. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković