Događanja

Tjedan zdravlja u našem vrtiću

Na poziv tima projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uključili smo se u obilježavanje Tjedna zdravlja koji se održao od 6. do 9. travnja, a povodom Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja. Cilj aktivnosti Tjedna zdravlja je osvješćivanje važnosti očuvanja zdravlja od najranije dobi razvojem zdravih navika – kretanja, zdrave prehrane, uzimanja dovoljno vode i njezinog čuvanja, kao i zdravog odmora.

U utorak smo uskočili u tjelesnu aktivnost – tjelovježbom, različitim tjelesnim aktivnostima i pokretnim igrama, kretanjem po poligonima, šetnjom i boravkom na zraku.

Super-zdravu srijedu, koja je bila orijentirana na zdravu prehranu, započeli smo zdravim doručkom sa puno povrća, dok smo kasnije pripremali voćne smoothije i jeli puno različitog voća. Da se ne bismo zadržali samo na slasnim zdravim obrocima, također smo se informirali i razgovarali o zdravoj hrani i o tome što ona znači za naše tijelo, izrađivali smo plakate zdrave hrane, igrali razne imitativne i spoznajne igre vezane uz zdravu prehranu.

U četvrtak smo se prisjetili važnosti vode za zdravlje i prevenciju bolesti, kao i potrebu njezina čuvanja. Prošetali smo do voda našega kraja, kupali smo životinje s kojima se igramo, zalijevali vodom biljke koje smo posadili i o kojima svakodnevno brinemo u vrtiću, radili različite pokuse s vodom kao glavnim sastojkom, slikali smo doživljaj vode, ali i brinuli da popijemo potrebnu dnevnu količinu vode, pri čemu smo vodi dodavali i razne voćne okuse.

A za kraj tjedna, u petak, smo se kroz različite umirujuće aktivnosti i glazbu posvetili odmoru i spavanju koji su također važni za naše zdravlje.

Vodite računa o svome tijelu, to je jedino mjesto gdje možete živjeti. / J. Roth

Zato njegujmo zdrave navike svakoga dana – hodajmo, skačimo, trčimo, jedimo puno voća i povrća, pijmo dovoljno vode, a na kraju aktivnog dana predahnimo i odmorimo!

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2021. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković