Događanja

Obilježili smo

Dane našeg vrtića 2021.

Svake godine tijekom travnja obilježavamo dane, rođendan Dječjeg vrtića Maslačak. Ti su dani ispunjeni raznim događanjima, akcijama, druženjima s roditeljima i zajednicom… Iako ove godine, zbog epidemiološke situacije, vrtić nije vrvio posjetiteljima i druženjima, dane našeg vrtića obilježili smo bogatim programom unutar ustanove. Svaki smo se dan posebno posvetili jednoj temi, dok sve teme zajedno predstavljaju kurikulum našeg vrtića koji je orijentiran na stvaranje mogućnosti za cjeloviti razvoj djeteta i svih njegovih potencijala te humanih vrijednosti, na djetetu blizak način – kroz igru i neposredno iskustvo. Povezivanje sa zajednicom također je važan segment našeg rada, a u cilju obogaćivanja života djeteta u vrtiću

Ponedjeljak, 26.4. 2021., smo povezali s obilježavanjem Dana planeta Zemlje pa smo ga posvetili baštini i okolišu. Dok su Žabice, Ježići i Krteki šetali mjestom i postavljali eko-poruke kako bi sumještane podsjetili na važnost brige za okoliš, Bubamare, Krijesnice, Leptirići i Pčelice su se opremili vrećama i zaštitnim rukavicama te u akciji eko-čistke očistili od otpada obližnju šumu u kojoj često boravimo, a Krteki su sakupili otpad i na našem parkiralištu. Uz eko-akcije, sijalo se i sadilo različito povrće i cvijeće u skupinama i na vrtićkim gredicama, a Pčelice su  na vrtićkom dvorištu igrale i tradicijske igre – jurjevski krijes.

Utorak, 27.4. 2021., bio je dan za zajednicu pa smo tako pripremili brošuru Odgoj za održivi razvoj od najranije dobi, a koja je podijeljena sa svim prijateljima vrtića – objavili smo je na našoj web stranici, prezentirali roditeljima na daljinu putem e-maila, poklonili smo je Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice i Općini Krapinske Toplice. Također smo u suradnji s knjižnicom u njihovom prostoru otvorili novu izložbu dječjih likovnih radova na temu prirode koje su djeca i odgojiteljice ponosno nosili u knjižnicu. I po cijelom vrtiću pripremili smo plakatne prikaze odgojno-obrazovnog rada po skupinama o temama od posebnog interesa iz kurikuluma i izložili nove dječje likovne radove.

U srijedu, 28.4.2021., orijentirali smo se na različite vrste učenja i istraživanja. Taj smo dan proučavali različite slikovnice i enciklopedije po skupinama i na taj se način upoznavali s raznim novim informacijama. Ježići su lijepo vrijeme iskoristili za čitanje priče u prirodi uz zvuk ptičica. I u Pčelicama i u Leptirićima u tijeku su interesni projekti o dinosaurima pa su tako Pčelice mjerile duljinu dinosaura, dok su djeca iz Leptirića uz pomoć odgojitelja i u suradnji s roditeljima izradila svijet dinosaura za igru u svom prostoru sobe dnevnog boravka. Pužeki su istraživali i povezivali posudice i poklopce, dok su Krijesnice i Pčelice promatranjem i proučavanjem promjena učile o rastu klice i korijenja, a nova su razumijevanja djeca i grafički izražavala. I odgojitelji i stručni tim vrtića stručno su se usavršavali u suradnji s Dječjim vrtićem Bubamara Donja Stubica, čije su odgojiteljice prezentirale svoje projekte putem ZOOM platforme.

Tijekom dana za zdravlje i sport, u četvrtak, 29.4., sve je vrvilo aktivnošću u svim skupinama. Da bismo imali energije za različite aktivnosti kretanja, prvo smo jeli puno voća – isprobavali smo neke nove okuse (grejp, ananas…), pravili zdrave napitke i smoothieje, a Ježići su čak ispekli i zdravu jabučnu pitu! A zatim smo se razgibavali i vježbali svoje motoričke vještine kroz tjelovježbu, natjecateljske igre, na raznim poligonima u dvorani, na dvorištu, u sobama dnevnog boravka skupina, u igrama s loptama i balonima, hvatanjem balončića od sapunice…

A zadnji dan u tjednu, u petak, 30.4., jednostavno smo se zabavljali i bili kreativni! Vesela glazba koja je odzvanjala s terasa potaknula je djecu na pjevanje i ples pri čemu su nastajale zanimljive plesne koreografije, a djeca su i sama svirala svoje melodije na različitim instrumentima. Dan nije prošao ni bez zajedničkog stvaranja malih umjetničkih djela raznim likovnim tehnikama. Mališani iz Pužeka i Žabica pak su se upoznavali i s lutkama za male dramske improvizacije.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2021. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković