Novi jelovnik

Stigao je rujan,

neka i jelovnik bude bujan

Godinama pratimo prehrambene navike djece u našem vrtiću i nastojali smo kroz razne aktivnosti djeci približiti način prehrane koji djeluje stimulirajuće na njihov rast i razvoj kako bi mogli ostvariti što više svojih potencijala. Svake godine nastojali smo djeci ponuditi nešto novo ili kvalitetnije iako to možda nije svima bilo toliko vidljivo.

Dolaskom još jednog rujna, vrijeme je da napravimo još jedan korak naprijed. Za pedagošku godinu koja nam je krenula, pripremili smo zamisli kojima bi se jelovnik vrtića trebao obogatiti tako što ćemo u postojeća jela i neke tradicionalne kombinacije dodati druge vrste povrća, pripremati više domaćih namaza od povrća, imati više doručka koji se jedu žlicom.

Za sada su djeca uglavnom reagirala pozitivno što nas veseli jer nam otvara veće mogućnosti da se “zaigramo“ kod osmišljavanje jelovnika već za sljedeći tjedan. Svakako valja spomenuti kako je naš cilj da djeca konzumiraju ponuđeni obrok u cijelosti tako da smo s pojedinim namirnicama (intenzivnijih boja i mirisa) oprezni, ali svakako će to biti godina opširnijih promjena te će nam biti potrebna pomoć roditelja kod osnaživanja pozitivnog stava prema zdravijim namirnicama.

U tu svrhu djeca starije vrtićke skupine Krteki napravili su novi plakat za jelovnik koji stoji kod ulaza i na koji će se stavljati slike pojedinih jela u skladu s predviđenim jelovnikom kao vizualni poticaj.

Očekujemo uspješnu i “finu” godinu, imajući na umu i onu izreku koja kaže da si ono što jedeš. Pozdravlja vas vaš zdravstveni voditelj.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković