Stručno-znanstveni skup

Zajedno rastemo –

kompetencije djeteta za cjeloživotno učenje

I ove godine je u Čakovcu organiziran stručno-znanstveni skup za odgojitelje, stručne suradnike, ravnatelje i znanstvenike s temom Zajedno rastemo – kompetencije djeteta za cjeloživotno učenje.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Agencije za odgoj i obrazovanje, Grada Čakovca, Međimurske županije, suorganizatora Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i organizatora Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu, ovaj skup je održan 11. i 12. travnja 2019. godine.

Svrha stručnog skupa je bila osvijestiti značaj Kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje kojim se potiče i osnažuje razvoj svih temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje. Svojim stručnim znanjem i velikim entuzijazmom u stvaranju što kvalitetnije prakse odgoja u dječjem vrtiću prisutnima se prezentirala i naša odgojiteljica mentor Nina Ljubičić s temom Razvoj ekološke osviještenosti kod djece rane dobi – preduvjet za cjeloživotno učenje.

Pokazala je koliko je važno pružiti djeci priliku da kroz svoje konkretne akcije vide posljedice svog djelovanja i na taj način uče kritički promišljati o svijetu na lokalnoj i globalnoj razini. Kako dijete uči direktnim uključivanjem, u akciji, metodom djelovanja iznutra pokazala je u primjerima iz svoje prakse u neposrednom radu.

Svojim pojavljivanjem kao jedini prezentator iz Krapinsko zagorske županije samo je potvrdila svoju kvalitetu rada, ali i kvalitetu rada u našem vrtiću, koja je prepoznata i cijenjena od strane stručnih ljudi i naše struke !

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2020. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković