O nama

 

Dječji vrtić Maslačak ima dugu tradiciju odgojno obrazovnog rada i otvoren je davne 1974.  godine i godinama je radio u sastavu Osnovne škole Krapinske Toplice. Od 1999. godine radi kao samostalna ustanova ali zbog premalog kapaciteta i neadekvatnih prostornih uvjeta, u zimi 2011. započeta je gradnja novog objekta na zemljištu koje je za potrebe gradnje ustupila Župa Presvetog trojstva i Nadbiskupija zagrebačka. Vrtić je otvoren  22. srpnja 2015. godine, a djeca su u vrtić krenula 1. rujna 2015. godine.

IMG_4172Zgradu novog vrtića projektirali su nagrađivani projektanti Tomislav Vreš i Marin Mikelić, a prostorije za boravak djece izgrađene su prema normativima u Državnim pedagoškim standardima. U 1395 m2 unutarnjeg prostora nalaze se 3 odgojne skupine za jasličku djecu i 5 odgojnih skupina za vrtićku djecu i velika polivalentan dvorana s tribinama za gledaoce. Sve jedinice imaju djelomično natkrivenu terasu tako da djeca mogu boraviti na zraku u svim vremenskim uvjetima. Vanjski prostor sadrži dva igrališta međusobno povezana s opremom za aktivnosti i igre. Veličina vanjskog igrališta iznosu 1250 m2, a  površina prirodnog terena vrtića je 2640 m2.

IMG_4179 U 8 mješovitih odgojnih skupina omogućuje se socijalna interakcija i poticajno suradničko učenje. Program predškole ima zasebnu jedinicu za boravak i provodi se prema programu u jutarnjoj smjeni. Kultura našeg vrtića odražava prostorno-materijalno okruženje koje omogućuje prirodno integrirano učenje djece. Prostorno okruženje je multisenzoričko, prostorno strukturirano da potiče djecu na grupiranje i interakciju. Takvo okruženje omogućuje kvalitetne suradničke odnose koji se temelje na demokratičnim osnovama, a uključuje poštovanje i preuzimanje odgovornosti za sebe i druge u odgojno obrazovnom procesu.

Samovrednovanje i vanjsko vrednovanje ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja

Preuzmi: Dopis Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2021. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković