Događanja

U iščekivanju Božića

Božićno je doba, vrijeme iščekivanja i slavljenja.

Ovo čarobno doba u našem smo vrtiću započeli smo ukrašavanjem zajedničkih prostora vrtića i svake skupine simbolima Božića – adventskim vjenčićima, borovima, kreativnom izradom raznih ukrasa i likovnih uradaka, blistavim svjetlima koja obasjavaju prostore… Uslijedile su brojne aktivnosti vezane uz tradiciju i običaje iščekivanja Božića, likovno izražavanje, božićna glazba uz koju se pjevalo, plesalo i veselilo, tematske edukativne razvojne igre…

Sve skupine organizirale su druženja i kreativne radionice s djecom i roditeljima koje su protekle u veseloj i ugodnoj atmosferi. Posebno nas veseli što su odgojiteljice i roditelji djece iz skupina Bubamara i Žabice u suradnji s Društvom Naša djeca Krapinske Toplice realizirali humanitarnu akciju prikupljanja i zamatanja poklona za darivanje djece potrebitih obitelji.

Dragi roditelji, ovom vam prilikom svima od srca zahvaljujemo na uključivanju u radionice, akcije i ostale vidove suradnje i podrške radu vrtića tijekom cijele godine!

U posljednjem tjednu prije Božića slijedi nam još međusobno simbolično darivanje djece po skupinama koje potiče posebnu povezanost, radost dijeljenja i primanja darova, posvećivanja pažnje drugome. A naša dramska skupina pripremila je poučnu predstavu „Neposlušno mače“ koju je izvela za djecu predškolskih skupina u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, dok će kroz koji dan iznenaditi i djecu našeg vrtića.

Priprema za Božić raznim simbolima, običajima i tradicijama našega kraja prigoda je da dijete doživi i spozna čekanje u nadi, kako svjetlo pobjeđuje tamu, kako sve što počinje – počinje kao maleno, da doživi primanje i davanje te kako je svakome, da bi ostvario svoje želje ili dobio dar – potreban netko tko će se za njega brinuti i zaštititi ga (obitelj, prijatelji…).

To je razdoblje koje kod djeteta posebno budi osjećaje pripadnosti i bliskosti, pa zato, dragi roditelji, uključite dijete u sve aktivnosti pripreme za Božić, prisjetite se s djetetom dragih uspomena iz vašeg djetinjstva i prethodnih Božića, omogućite djetetu da doživi nova radosna iskustva, stvarajte nove obiteljske tradicije…

Mirisi Božića mirisi su djetinjstva.

/R. P. Evans
(Korištena literatura: Gabelica-Šupljika M. i Milanović, M. – Blagdani djetinjstva)

Svoj djeci, roditeljima i obiteljima, zaposlenicima i suradnicima našeg vrtića od srca želimo sretan Božić i novu 2024. godinu!

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2021. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković