Događanja

Obilježili smo dane našeg vrtića 2023.

Tradicionalno, svake godine u drugoj polovici travnja obilježavamo Dane Dječjeg vrtića Maslačak. Ove, 2023. godine, brojne su se aktivnosti, događanja i suradnje povodom dana našeg vrtića zbivale od 21. do 28. travnja, a u nastavku vam prenosimo dio njih.

Prvi dan, petak 21.04., posvetili smo umjetnosti i kreativnosti. Lijepo vrijeme omogućilo je da se likovni ateljei i radionice presele na otvoreno, gdje su se djeca izražavala i istraživala šarene boje i razne likovne tehnike. Za dodatnu čaroliju se pobrinuo Jozo Bozo s brojnim mađioničarskim trikovima, a u nekima od njih pridružili su mu se i mali pomoćnici.

Zbivanja su se nastavila i u novome tjednu. U ponedjeljak, 24.04., zaronili smo u svijet knjiga, budući da se dan ranije obilježavao Svjetski dan knjige, važnog utjecaja za djetetov razvoj. U svim su se skupinama pregledavale knjige i slikovnice, pričale priče i izvodile male dramatizacije pomoću lutkica i raznih rekvizita. Kasnije su djeca starijih skupina Ježići i Krteki te predškolci iz Pčelica u knjižnici s našim poznatim prognostičarem Zoranom Vakulom razgovarala o vremenu i vremenskim pojavama.

U utorak, 25.04., posvetili smo se našem planetu, čiji se dan obilježava svake godine 22. travnja.  Brojne aktivnosti po skupinama uključivale su izradu i postavljanje eko-poruka po okolici vrtića i mjestu, eko-šetnje i eko-čistke, a u skladu sa svima poznatim stihovima „Više cvijeća, manje smeća“ sadili smo razno cvijeće, ljekovito i aromatično bilje, sadnice povrća… I dragi roditelji su se uključili u promicanje eko-vrijednosti pa su Krtek-roditelji donirali razne sadnice koje su djeca sadila u vrtiću, dok su roditelji sa svojim malim Leptirićima sadili sadnice u vrtiću, a roditelji Bubamaraca su kod kuće s djecom uživali u sadnji te su teglice ponosno donosili u vrtić.

U srijedu, 26.04., smo otvorili vrata za zajednicu, a i ona za nas. Tako su nas posjetili zainteresirani roditelji i djeca koja se od jeseni upisuju u vrtić i razgledali što sve očekuje njihove mališane. U Ježićima su roditelji s djecom izvodili magične znanstvene eksperimente. Pčelice su se imale poslijepodnevno druženje na kojem su prvo djeca roditeljima na oglednom satu pokazala svoje vještine komunikacije na engleskom jeziku, a druženje se zatim nastavilo dražesnim piknikom u prirodi. Krteki su pak posjetili osnovnu školu, čiji će učenici dio njih uskoro postati te su sudjelovali na pravom školskom satu i družili se s učenicima. A Krijesnice su odšetale do knjižnice na druženje s knjigama i čudesima koje one skrivaju.

Četvrtak, 27.04., bio je dan za zdravo tijelo i zdravi duh. Za zdravo tijelo u svim su se skupinama pripremali kreativni zdravi međuobroci od voća i povrća – smoothieji, voćne salate, voćni ražnjići, svježe iscijeđeni sokovi… Ježići, budući školarci su zatim posjetili osnovnu školu i također sudjelovali na školskom satu i druženju s učenicima. Poslijepodne su se i odgojitelji posvetili učenju na internom stručnom aktivu.

Za kraj tjedna i završetak Dana našeg vrtića, u petak 28.04., zabavili smo se i opustili uz igru i kretanje. Djeca su se razgibavala kretanjem po različitim poligonima, skakanjem u vrećama, potezanjem užeta i drugim zabavnim igrama, dok su Krteki u duljoj ciljanoj šetnji vježbali svoju kondiciju.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2021. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković