Događanja

Jesenska priča

naših ježića

Jesen, kao stvorena za svakodnevni boravak na zraku kao i dječji interes za korištenje prirodnih materijala u kratkom vremenu, stvorila je lijepu priču naših ježića. Cijela priča započinje na našem vrtićkom dvorištu koje su djeca iskoristila za istraživanje i razgledavanje prirodnih materijala koje tamo svaki dan viđaju.

Koristeći prirodno okruženje kao izvor novih iskustava za dječje aktivnosti iniciralo se sakupljanje prirodnina iz različitih izvora – Aleja kestena, livade, šume.

S obzirom da nam se interes proširivao na zanimanje za životinje i prirodu, organizirana je šetnja do obližnjeg seoskog domaćinstva gdje su djeca mogla doživjeti šumske životinje u prirodnom okruženju.

Vrativši se u sobu dnevnog boravka nastavljaju se dječje igre koje su sada obogaćene doživljajima koje su djeca doživjela, te se osmišljava prostor za igru prirodnim materijalima u sobi.

Uslijed mnoštva prikupljenog materijala i pod dojmom viđenih životinja djeca su samoinicijativno počela izradu nastambi za životinje.

Ovakve dječje aktivnosti imaju cilj svakodnevnog stvaranja uvjeta za suradnju i kooperaciju djece te praćenje njihovog individualnog interesa u svrhu boljeg međusobnog povezivanja, razmjene novih spoznaja i suradničko učenje.

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2019. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković