Događanja i važni datumi u veljači

Bogatstvo novih iskustava

Kurikulum vrtića tijekom cijele godine prati specifičnosti okruženja i zajednice u kojoj vrtić djeluje, uključujući i kalendar važnih datuma i društvenih događanja koja se obilježavaju u okolini. Svaki događaj ima svoj smisao i poruku, a djetetovo sudjelovanje u njegovu obilježavanju obogaćuje iskustvo djeteta, omogućuje mu upoznavanje okoline u kojoj odrasta te na taj način pobuđuje osjećaj pripadnosti zajednici.

Tijekom mjeseca veljače obilježili smo nekoliko značajnih datuma.

Na poziv Hrvatskoga Crvenoga križa, 2. veljače obilježen je Međunarodni dan močvara i močvarnih staništa sa ciljem podizanja svijesti o važnosti ovih jedinstvenih ekosustava te poticanja njihova očuvanja. Budući da u našemu mjestu nemamo močvare, ekološki osviještena djeca i odgojiteljice skupine Krteki u vrtiću su čitala i raspravljala o slikovnici „Žabac i izgubljeni dom“ koja problematizira posljedice klimatskih promjena, a zatim su od smeća očistila obližnju šumu u kojoj često borave.

Dana 11. veljače uslijedio nam je Dan europskog broja 112, jedinstvenog broja za poziv hitnih službi (policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe). S obzirom na to kako je program razvijanja navika i praktičnih vještina samoočuvanja djece obvezan i bitan dio odgojno-obrazovnog rada dječjeg vrtića, odazvali smo se na poziv Ravnateljstva civilne zaštite RH i tijekom nekoliko dana raznim aktivnostima  primjerenima dobi i razumijevanju djece obilježili ovaj važan datum sa ciljem upoznavanja djece s mogućnostima traženja pomoći u okolini tijekom izvanrednih situacija.

Zatim nam je stiglo najveselije razdoblje u godini – vrijeme fašnika. Fašnički tjedan započeo je gostujućom predstavom kazališta „Šareni svijet“ prepunom pjesme i plesa. Maskiranje i transformiranje djece u razne likove prema vlastitom interesu trajalo je nekoliko dana. Sam fašnik, 13. veljače, djeca svih skupina obilježila su maskiranjem, šetnjama mjestom pod maskama, plesom i zabavnim igrama te, naravno, tradicionalnom poslasticom u fašničkom razdoblju – krafnama.

Odmah nakon razdoblja zabave, 14. veljače obilježili smo i Valentinovo, dan koji slavi iskazivanje ljubavi i pažnje prema voljenima kroz likovno izražavanje motiva srca kao simbola ljubavi, razgovore o ljubavi, pisanje ljubavnih pisama…

Provedba Opće Uredbe o zaštiti podataka
O nama

Dobrodošli na web stranice Dječjeg vrtića "Maslačak" Krapinske Toplice


Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako upisati djecu te pronaći korisne savjete koji pomažu u odgoju vašeg djeteta!

Kontakt

Pošaljite elektronsku poštu na djecji.vrtic.maslacak@kr.t-com.hr

Sva prava pridržana

© 2015.-2021. DV "Maslačak" Krapinske Toplice

Prenošenje sadržaja djelomično ili u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izrada web stranica Studio za umjetnost i dizajn Nikola Sinković